Home » Tineke Hoogendijk eerste Hippiade kampioen endurance

Tineke Hoogendijk eerste Hippiade kampioen endurance

Gepubliceerd op 26 augustus 2016 om 21:35

Dit jaar mochten voor het eerst de endurance ruiters meedoen aan de Hippiade in Ermelo. Direct een succes voor Veluws Ros lid Tineke Hoogendijk; zij mag zich de eerste Hippiade kampioen klasse 2 (66 km) noemen.

Tineke Hoogendijk-Vossebelt reed een thuiswedstrijd met haar volbloed Arabier Kien’s Dubai en won de klasse 2 met een gemiddelde tijd van 17,93 kilometer over 66 kilometer. Een thuiswedstrijd lijkt een voordeel: “Dat is niet al te makkelijk, want mijn paard weet de weg hier en wil graag naar huis. De eerste ronde was richting mijn huis en dan gaat hij heel hard. Toen we de andere kant opgingen en hij een beetje gekalmeerd was toen had ik moeite om hem aan de gang te houden. Toen moest ik wat moeite doen. Hij wil zo graag gaan, maar vooral richting huis heel erg hard lopen. Dan moet ik alle zeilen bijzetten om hem rustig te houden, maar het is gelukt. Hij heeft het super goed gedaan. Het was niet heel warm. Vanochtend was het geweldig. We mochten vroeg starten. In het bos was het super. Ook bij de pauze was het prima. Het was prima te doen.”

TinekeHoogendijk2.jpg


“We zaten gemiddeld tegen de 18 kilometer per uur. Ik reed met twee anderen op kop. Die zijn niet door de nakeuring gekomen. Dan moet de hartslag goed zijn en ze moeten goed draven voor de ogen van de dierenarts. Die van mij was heel goed bij de keuring.” Een rit van 66 kilometer rijden gaat niet vanzelf. Hoe bereid Tineke zich voor? “Eerst basiskilometers maken en dan een paar trainingswedstrijden. Als je weet dat hij dat hij 66 kilometer goed aan kan, dan doe ik veel intervaltraining. Ik rijd hem nu drie jaar. Ik heb al een keer klasse 3 met hem gestart. Dat vind ik lastig. Ik ben 55 en vind die derde ronde in klasse 3 ook wel erg zwaar. Het vraagt nog wel wat van je. Mijn paard is 13. Ik wil hem graag heel houden. Ik ben te gek met hem.” 

Met welk doel ging Vossenbelt naar de Hippiade? “Ik had eerst in mijn hoofd om bij de beste drie te eindigen. Maar toen de weersverwachting dit warme weer voorspelde, dacht ik uitrijden en mijn paard heel houden. Toen het vanochtend zo goed ging en we bij de eerste drie zaten en hij heel goed door de vetcheck kwam, toen wilde ik gewoon voor de top drie klassering gaan. Dat pakte goed. Ik ben er trots op.”

Van harte gefeliciteerd Tineke met dit mooie resultaat!

TinekeHoogendijkereronde.jpg

Uitslag Hippiade Endurance, Klasse 1, 36 km
1. Iris Walhout (Schalkwijk), Euroclassic, 12,974 km/gem
2. Ilona Valkenburg (Enschede), Harvi, 12,930 km/gem
3. Maika Heufkens (Raalte), Kiva, 12,852 km/gem

Uitslag Hippiade Endurance, Klasse 2, 66 km
1. Tineke Vossebelt (Ermelo), Kien’s Dubai, 17,995 km/gem
2. Niki Kruijsen (Nijmegen), Joy’s Obius, 16,143 km/gem
3. Talitha Bakker (Winterswijk), WO ASE Marajó, 16,142 km/gem

Uitslag Hippiade Endurance, Klasse 3, 102 km
1. Georgette Zeijen (Meijel), D-Prodigy, 14,196 km/gem
2. Lesley-ann Steehouwer, (Roosendaal), Resa Bint Rhea Rz, 14,021 km/gem
3. Marijn de Zeeuw, (Vierpolders), Amigo, 12,590 km/gem

Bekijk de volledige uitslag op www.hippiade.nl

Bron: KNHS-Endurance


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.