Home » Gezellige clubkampioenschappen afgelopen weekend

Gezellige clubkampioenschappen afgelopen weekend

Gepubliceerd op 20 september 2016 om 10:20

Afgelopen weekend, vrijdag 16 en zaterdag 17 september vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Het werden twee erg leuke dagen!

Vrijdagavond gingen eerst de menners de strijd met elkaar aan, met eerst een dressuurproef en daarna de vaardigheid. 
Op zaterdagochtend beten de jongste kinderen de spits af met de bixie dressuur. Vervolgens konden de pony- en paardenruiters hun dressuurkunsten vertonen.
Na de dressuur was het altijd spannende onderdeel springen aan de beurt. Een aantal ponyruiters had te kampen met ondeugende pony's die regelmatig weigerden te springen of hun ruiter zelfs regelmatig zand lieten happen. De paarden werkten beter mee; alle ruiters mochten door naar de barrage.

Na het springen mochten tot slot de westernruiters hun kunsten laten zien. Eerst werd een trail-proef gereden en daarna was het onderdeel reining aan de beurt.

Na een korte pauze stond om 19.30 een tafel met koffie, thee, limonade en taarten klaar. Genietend van een lekker stukje taart kon iedereen vanaf 20.00 uur genieten van een mooi optreden van de groep 'Meertallen Winschoten'. Deze groep ruiters met Friezen en KWPN-ers gaf een leuke demonstratie.

En eindelijk om 21.00 uur kon Jan Berger gedurende de prijsuitreiking een einde maken aan de spanning bij alle deelnemers.

Clubkampioenen 2016 zijn geworden:

Bixie - Floor den Boer
Western - Saren Schut
Mennen - Netty van Middendorp
Pony's - Luna Karssen
Paarden - Jochem Spring in 't Veld

Britt van Willigen won dit jaar de aanmoedingsprijs. Zij is minstens 3x van haar pony gevallen en bleef toch maar dapper volharden en heeft uiteindelijk alle hindernissen gesprongen!

Kijk voor de uitslagen onder: Downloads


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.