Home » Gedeeltelijk vervoersverbod paarden ivm vogelgriep nog steeds van kracht!

Gedeeltelijk vervoersverbod paarden ivm vogelgriep nog steeds van kracht!

Gepubliceerd op 30 november 2016 om 08:09

In Biddinghuizen is afgelopen zaterdag vogelgriep vastgesteld. In verband daarmee is er voor paarden die op een locatie staan waar pluimvee of gevogelte gehouden wordt een vervoersverbod in een gebied van 10 km. rond Biddinghuizen. Ook Ermelo en Harderwijk vallen (gedeeltelijk) onder dat gebied.

 

Wellicht ten overvloede, de richtlijnen voor het verbod op paardenvervoer in de 10-km zone rond Biddinghuizen zijn nog steeds van kracht.
Als jij en je paarden in de 10 km zone wonen, lees dan alle informatie en regels over het vervoer van paarden goed op de site van Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/…/wijziging-van-de-regeling-ma…
Mocht er onduidelijkheid zijn over jouw situatie neem dan contact op met de NVWA op 0900-0388. Wij kunnen als vereniging geen aansprakelijkheid aanvaarden over het interpreteren van de regels. Wij gaan er dan ook vanuit dat elk lid handelt in overeenstemming met de regels van de Rijksoverheid en hier zorgvuldig mee omgaat, ook als het gaat om het bezoeken van wedstrijden en lessen.
Zodra er verandering komt in de vervoersbeperkingen houden we jullie daarvan op de hoogte via onze website en facebook.

Informatie van de website van Rijksoverheid:

Zie voor verdere informatie de website van het RIVM: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vogelgriep/documenten/regelingen/2016/11/26/regeling-maatregelen-beschermings--en-toezichtsgebied-vogelgriep-biddinghuizen-2016

Vanuit het 10 km gebied (toezichtsgebied) rond Biddinghuizen mogen er op dit moment alleen paarden vervoerd worden als ze van een bedrijf of locatie komen waar geen pluimvee of ander gevogelte (commercieel of hobbymatig) wordt gehouden.

Paarden van een dergelijk bedrijf mogen alleen worden vervoerd in een noodsituatie. Deze moeten met een verklaring van een dierenarts worden vervoerd waarin staat dat het vervoer naar een specialistische kliniek noodzakelijk is omdat het paard in een levensbedreigende situatie verkeerd. Verder moet dan wel vaststaan dat de ontvangende specialistische kliniek het paard inderdaad wil opnemen. Ook moet de route met de NVWA worden overlegd.

Kortom: in heel Nederland mogen paarden vervoerd worden. Alleen voor bedrijven mét pluimvee of andere gevogelte in het toezichtsgebied rond Biddinghuizen geldt een vervoersverbod voor paarden, tenzij er sprake is van een levensbedreigende situatie voor het betreffende paard.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.