Home » Tineke Hoogendijk weer Nederlands Kampioen Endurance

Tineke Hoogendijk weer Nederlands Kampioen Endurance

Gepubliceerd op 25 augustus 2017 om 20:07

De eerste Hippiade van dit seizoen op de terreinen en in de omgeving van het Nationaal Hippisch Centrum was die van de Endurance. De tweede Hippiade van deze discipline leverde Het Veluws Ros weer een Nederlands Kampioen op. Tineke Hoogendijk reed Kien’s Dubai naar de tweede titel op rij, vorig jaar in de klasse 2 vandaag in klasse 3 over maar liefst 102 kilometer.

Tineke Hoogendijk, vorig jaar winnaar van klasse 2 met haar 14-jarige volbloed arabier Kien’s Dubai, had de keuze gemaakt om dit jaar klasse 3 te rijden. “Ik dacht ik ga het gewoon proberen. Ik had me in de eerste wedstrijd van het seizoen al gekwalificeerd. We hadden goed getraind en Dubai was goed in vorm. Hij liep super vandaag, hij bleef gaan. Dubai was zo fit. Hij deed het gewoon super. Dit zijn momenten die je niet zo vaak meemaakt. Geweldig. Ik heb zelf wel spierpijn morgen hoor, maar Dubai is hartstikke fit. Ik had eerder wel een keer 90 kilometer gereden met een ander paard en met Dubai 85, maar nog geen 102. Dit is mijn langste afstand. Dubai krijgt even vakantie. Nu lekker genieten.”

Tineke is tevreden over de wedstrijd. “De route was perfect uitgezet, met een goede vroege start en alles was super geregeld. Het was ook minder warm dan vorig jaar.” De verschillen waren heel klein in de klasse 3 met een spannende finish waar de top vier heel dicht bij elkaar lag. 

Bron: www.knhs.nl
Foto: Murielle Mulder Fotografie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.