Nieuwsoverzicht

Veluws Ros levert drie kringkampioenen

Vandaag, zaterdag 15 december 2019, werd de laatste ponyselectiewedstrijd verreden in Nijkerk. Na het verwerken van alle uitslagen bleek dat de dames van het Veluws Ros weer super gepresteerd hebben tijdens de selectiewedstrijden! Anniek van Dulst is met Brummerhoeve's Redd H in de klasse Z2 cat D/E kringkampioen geworden. Zij vormen pas zeer kort een combinatie en dan nu al kringkampioen, heel knap! In de klasse M1 categorie D/E werd Thirza van Middendorp met Elvive bekroond tot kringkampioen en in de klasse L1 won Maaike Hop de titel kringkampioen met Rosalinda HB, dit zelfs ondanks haar pijnlijke hand die ze van de week heeft opgelopen tijdens trefbal.

Lees meer »

Maaike en Lotte Hop succesvol op NK

Op zaterdag 24 augustus vond het Nederlands Kampioenschap voor pony's plaats. Ook dit jaar werd dit kampioenschap weer georganiseerd op het mooie KNHS terrein in Ermelo. Voor het Veluws Ros mochten Maaike en Lotte Hop bij de dressuur aan de start verschijnen.De ponycombinatie in de klasse B, categorie D/E kwamen uit heel Nederland naar Ermelo, er was een deelnemersveld in deze klasse van maar liefst 31 jonge ruiters en amazones!  Het ging er heel serieus aan toe in Ermelo; elke proef werd door maar liefst drie juryleden beoordeeld. Natuurlijk was het allemaal heel spannend voor al deze jonge ruiters, op zo'n groot kampioenschap met zoveel deelnemers en officials. Ondanks deze spanning wisten Maaike en Lotte allebei een mooie proef neer te zetten. Maaike won met Rosalinda H.b. een mooie 6e prijs met een percentage van 68,1 en Lotte won de 8e prijs met 67,7%. Goed gedaan meiden! Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Lees meer »

Droom EK voor Anniek van Dulst

De 14-jarige Anniek van Dulst, lid van het Veluws Ros, mocht van 26 t/m 29 juli meedoen aan de Europese Kampioenschappen Dressuur in San Giovanni, Italië. Met haar teamgenoten Senna Evers, Lara van Nek en Maura Knipscheer, onder begeleiding van coach Imke Schellekens-Bartels verscheen ze aan de start bij de Childrens rubrieken, zowel individueel als in de landenproef.Onder zeer wisselende weersomstandigheden wist Anniek prachtige resultaten neer te zetten. De eerste dag reed Anniek samen met haar pony Isala’s Ariëlle naar een mooie 6e plek. Ondanks de hitte wist ze een mooie score van 73,115% neer te zetten. De volgende dag liet Anniek zien dat een hoosbui met onweer haar niet klein kon krijgen! In de landenproef verbeterde zij haar persoonlijke record met een score van maar liefst 74,346%. Samen met de resultaten van de andere Nederlandse amazones wonnen Anniek en haar teamgenoten hiermee de Zilveren medaille voor Nederland.Ook op de laatste dag reed Anniek een mooie foutloze proef en won met 72,643% wederom een 6e prijs.Van harte gefeliciteerd Anniek met dit prachtige resultaat! Bovendien natuurlijk een ervaring om nooit te vergeten!

Lees meer »

Nog meer ruiters van Het Veluws Ros naar Gelderse Kampioenschappen

Na vorige week de paardendressuur, zijn inmiddels alle wedstrijden verreden die nodig waren om te kunnen selecteren voor de Gelderse Kampioenschappen.Bij het springen heeft Anouk Westhuis zich in de klasse L weten te plaatsen voor de Gelderse Kampioenschappen. Waarschijnlijk zal zij in verband met haar vakantie daar helaas niet aan de start kunnen verschijnen. Bij de pony's gaat Marinka Keus naar de Gelderse Kampioenschappen springen met haar pony MIK's Clemens van Orchid's in de klasse Z (cat. D/E). Ook in de pony dressuur heeft een aantal jonge dames zich weten te plaatsen: Maaike en Lotte Hop werden respectievelijk als 3e en 5e geselecteerd met Rosalinda H.b. in de klasse B cat D/E. Floor den Boer werd in de klasse L2 cat. C met Larizo reservekampioen en mag met dit resultaat ook naar de Gelderse Kampioenschappen. Zo moeder zo dochter: Barbara Modderman, de moeder van Floor, werd vorige week ook reservekampioen, in de klasse Z2 bij de paarden. Ook Dimara Keus mag naar de Gelderse Kampioenschappen, ook zij werd reservekampioen, in de klasse L2 cat. D/E.Ook jullie allemaal van harte gefeliciteerd en heel veel succes allemaal op 2 en 3 augustus a.s. in Zieuwent. 

Lees meer »

35e Ringrijderij groot succes

Zaterdag 6 juli jl. vond de 35e editie van de Ringrijderij plaats. Ondanks dat het weer niet altijd meewerkte hebben de deelnemers ervoor gezorgd dat ook deze editie weer een enorm succes werd! Zie voor een gedetailleerder verslag: Ringrijderij 2019

Lees meer »

Mooie overwinningen voor amazones Veluws Ros

Afgelopen weekend vond in Putten de laatste selectiewedstrijd plaats voor de paarden. Van de drie selectiewedstrijden mag de beste per klasse zich Kringkampioen noemen en gaat een aantal ruiters door naar de Gelderse Kampioenschappen. In de klasse B won Emma Halbesma twee van de drie wedstrijden, vanwege deze mooie resultaten is zij afgelopen zaterdag kringkampioen geworden. Met dit resultaat heeft zij zich ook geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen die dit jaar voor pony's en paarden tegelijk plaatsvindt op 2 en 3 augustus a.s. in Zieuwent.

Lees meer »

Knap internationaal debuut voor Anniek van Dulst

Vandaag maakte ons lid Anniek van Dulst haar internationale debuut! Zij deed dit in de internationale Children's rubriek op Zeeland Outdoor 2019. In een veld met 10 deelnemers uit binnen- en buitenland, won Anniek met haar pony Isala's Arielle (v. Kosmo van Orchids) heel knap de 2e prijs met maar liefst 72,051%. Van harte gefeliciteerd Anniek!

Lees meer »

Dimara Keus en Gerlinda Berger naar Nederlandse Kampioenschappen springen

De afgelopen weekenden werd in Hierden (paarden) en in Westervoort (pony's) gestreden om het Gelders Kampioenschap springen. Namens het Veluws Ros won Dimara Keus bij de pony's een mooie 4e plaats met haar pony Heros DK in de klasse L cat DE. Gerlinda Berger won met haar paard Gold Digger-H de 3e prijs in de klasse M. Beide dames hebben zich met deze prachtige resultaten geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen. Deze vinden plaats op het KNHS terrein in Ermelo, op 23 maart a.s. voor de pony's en op 30 maart voor de paarden.

Lees meer »