Home » Afdelingen » Pony's » 4-Tal

4-Tal

Ik rijd in het viertal Zuid-west Veluwe samen met Kelly Nieuwerf, Rozemarijn van den Brink en Gerdine Frens. We rijden alle vier bij een andere vereniging en daarom is het viertal ook niet vernoemt naar een club. We zijn bij elkaar gekomen omdat Gerdine en ik het leuk vonden om in een viertal te rijden maar er nergens plaats was, Hannie vond het een leuk plan om een viertal op te richten, we hadden alleen nog 2 andere ruiters nodig. Rozemarijn is een goeie vriendin van Gerdine en wilde ook wel graag in een viertal rijden en zij wist dat Kelly ook wel in een viertal wilde, dus zo zijn we bij elkaar gekomen.

Viertal rijden is best ingewikkeld want je rijdt met 4 pony’s achter elkaar en alles moet gelijk, ook het voorlezen gaat anders want er mag meer voor gelezen worden  omdat er commando’s gegeven moeten worden.

Na een paar keer oefenen ging het al heel erg goed en kwam Hannie met het idee om een wedstrijd te starten. Toen moesten we alleen nog kleuren uitkiezen waarin we wilden starten. Oranje met blauw paste mooi bij onze pony’s en we vonden het allemaal leuke kleuren dus dat was al gekozen, ook moet je hetzelfde frontriempje, haarnetje jasje en bloesje hebben dus dat moest allemaal gekocht worden.

Tijdens het pinkster concour in Hoogland was het dan zo ver onze eerste wedstrijd, Na een half uurtje losrijden moesten we de ring in, het ging best goed vonden we allemaal voor zo’n eerste keer maar of we prijs hadden?? Nee!! Toch maar naar de prijsuitreiking gegaan en wie waren er EERSTE?? WIJ!!

Met een tevreden gevoel gingen we naar huis verder oefenen voor de volgende wedstrijd.

Groetjes Sanne van Turnhout